Workshop Karikatuurtekenen

WORKSHOP KARIKATUURTEKENEN

Sinds enkele jaren geeft sneltekenaar Jeroen Busschers workshops karikatuur tekenen. Vaak zeggen mensen; ‘maar ik kan helemaal niet tekenen’ maar uit ervaring blijkt dat ook deze personen vaak ge-enthousiasmeert raken en met verrassende resultaten te voorschijn komen. Een zeer geschikte workshop voor teambuilding!

De ruimte waar de workshop plaats vindt word gedecoreerd met grote karikaturen van bekende personen wat bij binnenkomst een humoristisch gevoel opwekt bij de deelnemers. Vervolgens start karikatuurtekenaar Jeroen met een korte introductie over de historie van het karikatuur tekenen en laat daarbij voorbeelden zien uit meegenomen boeken, welke tevens tijdens de workshop ter inzage blijven. Op een groot vel papier tekent hij aanwijzingen over het hoe te tekenen van b.v. een neus, mond ogen etc. Dan kiest hij een ‘slachtoffer’ uit de groep die live getekend word opdat de mensen zien wat de bedoeling is, dit werkt vaak als definitieve ijsbreker; de deelnemers moeten lachen en komen los, waardoor ze zin krijgen zelf aan de slag te gaan.

De deelnemers vormen duo’s die afwisselend elkaar gaan tekenen, karikatuurtekenaar Jeroen loopt rond en geeft indien nodig aanwijzingen, ook zal hijzelf zo nu en dan iemand tekenen waarbij de gekozen persoon zich uiteraard ‘zeer vereert’ voelt. Er kan al naar gelang de gekozen lengte van de workshop meerdere keren gewisseld worden, ook is het mogelijk dat alle deelnemers 1 model tekenen wat vaak hilarische interpretaties van de getekende persoon oplevert.

Tegen het einde van de workshop worden de getekende resultaten uitgespreid en besproken, dit is een leuk onderdeel omdat de deelnemers zien welke stijl of brutaliteit eenieder heeft. vervolgens nemen de mensen ter herinnering hun tekeningen mee. Indien gewenst bestaat de mogelijkheid karikatuurtekenaar Jeroen nog enkele uren in te huren om live te tekenen opdat de deelnemers uiteindelijk ook hem eens kunnen zien zweten.

Sneltekenaar Jeroen zorgt voor alle benodigde materialen, zoals potloden tekenborden papier, boeken etc. Indien mogelijk zorgt de zaalbeheerder voor een microfoon indien de groep écht groot is (+30 personen) en niet te vergeten koffie en thee. Het aantal deelnemers kan uiteenlopen van 8 tot 40 personen, de tijdsduur van 1 tot 1,5 uur per workshop. Afgezien van Nederlands kan de workshop ook gegeven worden in het Frans, Engels of Duits wat handig kan zijn bij internationale gezelschappen.

Wilt u met een gezelschap naar Amsterdam komen dan heeft cartoonist Jeroen de beschikking over De Prinsenzaal in het oude centrum. De zaal bevindt zich in Café Heffer aan de achterzijde van de Beurs van Berlage, dus op een steenworp van Centraal Station, een ideale locatie om er vervolgens nog een leuk dagje Amsterdam van te maken.

Prijsindicatie:

Zie categorie TARIEVEN

 

Bekijk portfolio